Derde Europese Lifters Bijeenkomst

door robino

Hitchiking to Berlin


Nog een paar werken en dan hebben lifters in Europa hun derde liftbijeenkomst. Ditmaal zien we elkaar in Portugal, na Parijs in 2008 en Odesa vorig jaar.

De liftbijeenkomsten zijn voor mij een hoogtepunt. Het is een terugzien van veel vrienden en het liften naar de gathering is altijd een groot avontuur, je komt veel andere lifters tegen onderweg en het idee dat je naar dezelfde locatie lift maakt het een echt teamsport.

Voor dit jaar is de grootste uitdaging het weer: liften bij temperaturen van ver boven de dertig graden is niet makkelijk. In de felle zon liften is vragen om problemen. Ik kan mij herinneren hoe het was om in Turkije te liften: rond het middaguur was ik al vaak te moe om nog verder te gaan en ik begon vaak al erg vroeg in de ochtend. Veel water mee dus en genoeg schaduw opzoeken.

Advertentie