Liften Werkt!

Liftend naar mijn werk, dat was voor een tijdje mijn hobby. Eens per week, op donderdagochtend, stond ik in Amsterdam aan het eind van de Jan van Galenstraat, met mijn duim omhoog en het bordje “Leiden/ Den Haag”. Het kostet me ongeveer 5 minuten om een eerste lift te krijgen op mijn route van 55 kilometer, soms wat langer.

Eerste lift

Mijn nieuwe baan ben ik in maart 2009 begonnen. De eerste lift-trip heb ik in februari gemaakt. Dat was voor mijn kennismakingsgesprek. Twee auto’s brachten mij erheen, en twee andere chauffeurs brachten mij weer terug. Liften is voor mij de enige weg.

Update 2013

Dat was in 2009. Die baan heb ik nooit lang volgehouden, helaas. Maar dat was maar goed ook. Want ik ben niet zo geknipt voor kantoorbanen. Daar ben ik veel te creatief en zelfstandig voor. Vaste werktijden en werkverplichtingen zijn niet zo aan mij besteed, eerlijk gezegd.

Liften is geen Verzekering

De blog Liftenwerkt! houd ik nog wel altijd bij. Want het liften is eigenlijk nooit opgehouden. Ik bedoel, liften met een auto is geen verzekering dat je aankomt op je plek van bestemming, vooral vergeleken met andere vormen van reizen. Maar het is wel een van de mooiste manieren van reizen.

Meer liften: ook voor de trap

Er is echter ook meer dan liften alleen op deze blog. Ik houd me ook bezig met veel andere websites. Zo heb ik ook een website over trapliften. Is ook een soort van lift. Je gaat van onder aan de trap zo naar boven, en weer terug. Het kost je wel wat centen overigens en is helaas niet gratis. Maar het levert mij wel wat op.

Advertentie